- Fără gluten - Fără lapte - Fără ou - Fără soia - Fără porumb - Vegan
Ingrediente: Amestec de făină fără gluten (Făină de mei, făină de OVĂZ fără gluten, făină
de quinoa) amidon din tapioca, fibre de psyllium
Valori Nutriţionale per 100g produs: Valoare energetică 1463.39/348.93kcal,
Grăsimi 3.13g, din care acizi graşi săturaţi 0.67g. Carbohidraţi 65.82g, din care
zahăruri 0.174g, Fibre 9.75g, Proteine 9.26g, Sare 0.030g
Mod de preparare:
300g Mix pentru pâine Zoygli Free
8g Sare Himalaya
5g Zahăr de cocos (Opțional)
5g Drojdie uscată fără gluten, sau 15g drojdie proaspătă
7g Ulei de măsline extra-virgin
300ml Apă caldă
Se amestecă ingredientele uscate (dacă se folosește drojdie proaspătă, prima dată se
dizolvă cu o parte din apă impreună cu zahărul de cocos și se așteaptă câteva
minute pentru activarea drojdiei). Se adaugă apa, uleiul de măsline și se frământă
bine până ce se obține un aluat omogen. Se răstoarnă aluatul obținut pe blatul de
lucru presărat cu făină și se formează forma de pâine dorită. Se așează aluatul astfel
obținut în tavă preunsă cu ulei de măsline și se pune la dospit la temperatură de 30C'
timp de 45 minute. Înainte de coacere cu o pensulă se unge suprafața aluatului cu ulei.
Se coace in cuptor preîncălzit la 200C', aprox 60-70 de minute. După copt se scoate
din tavă și se lasă să se răcească pe un grătar. Când s-a răcit, se poate felia!